عدد من الطرق لحفظ الطماطم لفترة طويلة لتفادي تقلبات أسعارها وتوفرها من عدمه في بعض
الأماكن
تخزين الطماطم خارج الثلاجه من منتدي فتكات :
فى البداية كده الطريقة دى انا شفتها فى التى فى على فتافيت فى برنامج مارثا ستيوارت من كام سنة
وعملتها وعجبتنى لان ساعات بعمل تسبيكة او صلصة وبشيلها فى الفريزر وبيكون مافيش مكان
ولانها سهلة اوى تلاقيها فى اى وقت للبيتزا او صلصة المكرونة او الكفتة او اى حاجة تانية بتحبوها
وفى نفس الوقت ارخص من اما تشتروها لانها بقت متوفرة هنا فى مصر فى الماركات
هى ايه بقى؟؟
الطماطم السليمة المعلبة (اللى بتكون قطع كبيرة دى)
مقاديرها بسيطة اوى ومتوفرة ان شاء الله
طبعا ده موسم الطماطم ورخيصة وجميلة وحمرا وطعمه
يبقى اول حاجة كمية من الطماطم مغسولة ونضيفة
تانى حاجة برطمانات ازاز نضيفة
واهم حاجة يكون غطاها معدن لان الغطا البلاستيك مش هينفع معانا
تالت حاجة هنحتاج حلة فيها مية سخنة وبتغلى على البوتاجاز
وحلة تانية فيها ميه عادية من الحنفية (هقولكم ليه)
نبدأ الشغل بقى
هنجيب الطماطم المغسولة ونقطعها من تحت علامة +
ونسقطها فى المية المغلية لمدة 20 ثانية بالظبط
لاننا مش عايزين نسلق الطماطم
احنا يا دوب بنفك القشرة من عليها
بعد ال20 ثانية نطلع الطماطم ونحطها فى الميه الباردة علشان نساعد القشرة انها تطلع بسهولة
وكمان علشان نعرف نمسك الطماطم من غير مانتلسع
شوفوا تقشيرها سهل ازاى
علبال ما نقشر باقى الكمية نستغل الوقت ونعقم البرطمانات
حلة فيها ميه على البوتاجاز ونحط فيها البرطمانات وغطيانها (علشان كده قلت ماينفعش غطا بلاستيك)
ونسيبهم يغلوا لمدة 10 دقايق
وماتخافون مارح ينكسروا ولازم لازم تكون المية مغطية البرطمانات
نكمل الطماطم
ونقطعها نصين علشان نشيل البذور منها
حنجيب مصفى وتحتها طبقق او حلة ونشيل البذر من الطماطم فى المصفى
والميه هتنزل فى الطبق
(المية دى هنحتاجها)
هنا عدت ال 10 دقايق وهنخرج البرطمانات م نالمية المغلية
وخلوا بالكم اوى لان الميه بتكون سخنة جدا
وهنطلعها بالملقاط ده ونصفى المية كويس
هنسيب البرطمانات تتصفى على فوطة مطبخ نضيفة
وهى ستنشف بسرعة ونكون كملنا الطماطم
ده بذر الطماطم و بنصفيه كويس
ودى كمية الميه اللى نزلت من البذر
دى بقى المرحلة المهمة هنعبى الطماطم فى البرطمانات
وبنحط فى كل برطمان نص معلقة ملح (كمادة حافظ) ومهم اوى اننا نضغط الطماطم فى البرطمان علشا الهوا
ولو لقينا لسه فى فراغات ندخل سكينة علشان نفرغ الهوا (وده لازم علشان ماتعفنش مننا)
ونكمل الفراغات دى بالميه اللى قلت لكم هنحتاجها
لو حبيتى تحطى اى منكهات عندك مفيش مانع يعنى ممكن فلفل اسود صحيح
او ورقتين ريحان او ورقتين نعناع او فلفلاية حامية او عود زعتر اخضر
او ورقتين كسبرة خضرا او شبت اخضر
يعنى الاختيار ليكى
كده خلاص الحمدلله عبينا البرطمانات كلها
خناخد البرطمانات ونحطها فى حلة فيها ميه سخنة على البوتاجاز
ولازم الميه تكون مغطيه البرطمانات زى كده
وهنسبهم لمدة 3 دقايق علشان التعقيم
\
وادى الطماطم بعد ما خزناها وعقمناها وبعد 100 فل و 14
طبعا دى بتقعد بالشهور مايجرلهاش حاجة والله عن تجربة
واجمل مافى الموضوع انك اما تيجى تفتحى البرطمان تسمعى صوت التكة
طبعا ما تفتحى البرطمان وتاخدى اللى انتى عايزاه وفاض شوية تشيليه فى التلاجةـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ طريقة حفظ الطماطم لمده طويله للشيف اسامه السيد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تعصر الطماطم ويراعي عدم اضافه الماء بكثره اثناء العصر ( يكفي اول مره تستخدمي قليل من الماء وبعد ذلك استخدمي عصير الطماطم في الخلاط مع العصر بدل الماء )
بعد عصر الطماطم كلها توضع في حله ( اناء ) مع اضافه ملعقه كبيره ملح لكل خمسه كيلو طماطم
توضع حله العصير المضاف اليه الملح علي النار ويترك حتي يغلي
مع مراعاه عدم اكثار كميه العصير في الاناء حتي لا يفور
تترك تغلي لمده 10 دقائق تقريبا مع التقليب من وقت لاخر
بعد ذلك تترك لكي تبرد قليلا ( بما يسمح بوضعها داخل الاكياس )
بعد ذلك احفظي الطماطم باكياس بما يناسب استعمالك مع الاخذ في الاعتبار ان الطماطم مكثفه نوعا ما
فلا تكثري من وضع العصير في الكيس انا استخدم حوالي 200 جرام فقط للاكله الواحده
بعد تعبئه الطماطم المعصوره كلها في الاكياس راعي انك تخرجي الهواء من الكيس عند ربطه (قدر المستطاع )
تترك لتبرد ثم تجمد في الفريزر
وعند الاستخدام
اخرجي الكيس من الفريزر ثم ضعيه قليلا تحت حنفيه الحوض
بتجدي ان طبقه بسيطه من الطماطم فكت من التجميد
اقطعي الكيس واستخدمي الطماطم في الاكل كما هي مجمده
في حاله الرغبه في استخدام الطماطم المجمده في الصواني مثل صينيه البطاطس او الكوسه
تترك لكي يتم التسيح بالكامل افضل
الأماكن
تخزين وتعقيم الطماطم من غير فريزر وبطريقة جديدة
فى البداية كده الطريقة دى انا شفتها فى التى فى على فتافيت فى برنامج مارثا ستيوارت من كام سنة
وعملتها وعجبتنى لان ساعات بعمل تسبيكة او صلصة وبشيلها فى الفريزر وبيكون مافيش مكان
ولانها سهلة اوى تلاقيها فى اى وقت للبيتزا او صلصة المكرونة او الكفتة او اى حاجة تانية بتحبوها
وفى نفس الوقت ارخص من اما تشتروها لانها بقت متوفرة هنا فى مصر فى الماركات
هى ايه بقى؟؟
الطماطم السليمة المعلبة (اللى بتكون قطع كبيرة دى)
مقاديرها بسيطة اوى ومتوفرة ان شاء الله
طبعا ده موسم الطماطم ورخيصة وجميلة وحمرا وطعمه
يبقى اول حاجة كمية من الطماطم مغسولة ونضيفة
تانى حاجة برطمانات ازاز نضيفة
واهم حاجة يكون غطاها معدن لان الغطا البلاستيك مش هينفع معانا
وحلة تانية فيها ميه عادية من الحنفية (هقولكم ليه)
نبدأ الشغل بقى
هنجيب الطماطم المغسولة ونقطعها من تحت علامة +
ونسقطها فى المية المغلية لمدة 20 ثانية بالظبط
لاننا مش عايزين نسلق الطماطم
احنا يا دوب بنفك القشرة من عليها
وكمان علشان نعرف نمسك الطماطم من غير مانتلسع
حلة فيها ميه على البوتاجاز ونحط فيها البرطمانات وغطيانها (علشان كده قلت ماينفعش غطا بلاستيك)
ونسيبهم يغلوا لمدة 10 دقايق
وماتخافون مارح ينكسروا ولازم لازم تكون المية مغطية البرطمانات
ونقطعها نصين علشان نشيل البذور منها
والميه هتنزل فى الطبق
(المية دى هنحتاجها)
وخلوا بالكم اوى لان الميه بتكون سخنة جدا
وهنطلعها بالملقاط ده ونصفى المية كويس
وهى ستنشف بسرعة ونكون كملنا الطماطم
وبنحط فى كل برطمان نص معلقة ملح (كمادة حافظ) ومهم اوى اننا نضغط الطماطم فى البرطمان علشا الهوا
ولو لقينا لسه فى فراغات ندخل سكينة علشان نفرغ الهوا (وده لازم علشان ماتعفنش مننا)
ونكمل الفراغات دى بالميه اللى قلت لكم هنحتاجها
لو حبيتى تحطى اى منكهات عندك مفيش مانع يعنى ممكن فلفل اسود صحيح
او ورقتين ريحان او ورقتين نعناع او فلفلاية حامية او عود زعتر اخضر
او ورقتين كسبرة خضرا او شبت اخضر
يعنى الاختيار ليكى
خناخد البرطمانات ونحطها فى حلة فيها ميه سخنة على البوتاجاز
ولازم الميه تكون مغطيه البرطمانات زى كده
وادى الطماطم بعد ما خزناها وعقمناها وبعد 100 فل و 14
طبعا دى بتقعد بالشهور مايجرلهاش حاجة والله عن تجربة
واجمل مافى الموضوع انك اما تيجى تفتحى البرطمان تسمعى صوت التكة
طبعا ما تفتحى البرطمان وتاخدى اللى انتى عايزاه وفاض شوية تشيليه فى التلاجةـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ طريقة حفظ الطماطم لمده طويله للشيف اسامه السيد
حفظ الطماطم لمدة طويلة
هناك العديد من الطرق لحفظ الطماطم منها:
- يمكن حفظ الطماطم الطازجة من 2 – 3 يوم في درجة حرارة الغرفة، بعيدا عن ضوء الشمس المباشر حتى لاتنضج سريعا.
- يمكن وضع الطماطم في كيس ورقي أو بلاستيك (بعد عمل عدة فتحات في البلاستيك) وتحفظ في درج الثلاجة المخصص للخضروات والفواكه لحوالي 3 – 5 أيام، لكن مع مرور الوقت تبدأ الطماطم في فقدان النكهة بسبب البرودة، لذا يفضل عند إعداد السلطة أو استخدام الطماطم للأكل أن تترك في درجة حرارة الغرفة قبل استخدامها بساعة.
- يمكن حفظ الطماطم في الفريزر سواء (كاملة/قطع/مهروسة ...) كذلك يمكن أن تجمد طازجة أو مطهية كعصير أو صلصة، توضع الطماطم في أكياس خاصة بالفريزر ويحكم إغلاق الأكياس وتترك لحين الاستخدام.
- يمكن حفظ الطماطم عن طريق التجفيف وفي هذه الحالة يفضل الطماطم الإيطالية (الطويلة الشكل) حيث أن كمية البذر والسائل بها أقل من الأنواع الأخرى، وذلك بالتخلص من البذر ورشها بالقليل من الملح لامتصاص أكبر كمية ممكنة من السائل، ثم وضعها بالفرن على درجة حرارة هادئة لمدة ساعتين أو أكثر، حتى تصبح شبه جافة.
- يمكن حفظ الطماطم عن طريق عمل صلصة أو معجون يُحفظ في برطمانات معقمة.
- يمكن عمل مربى الطماطم بإضافة السكر واتباع خطوات عمل المربى.
هناك العديد من الطرق لحفظ الطماطم منها:
- يمكن حفظ الطماطم الطازجة من 2 – 3 يوم في درجة حرارة الغرفة، بعيدا عن ضوء الشمس المباشر حتى لاتنضج سريعا.
- يمكن وضع الطماطم في كيس ورقي أو بلاستيك (بعد عمل عدة فتحات في البلاستيك) وتحفظ في درج الثلاجة المخصص للخضروات والفواكه لحوالي 3 – 5 أيام، لكن مع مرور الوقت تبدأ الطماطم في فقدان النكهة بسبب البرودة، لذا يفضل عند إعداد السلطة أو استخدام الطماطم للأكل أن تترك في درجة حرارة الغرفة قبل استخدامها بساعة.
- يمكن حفظ الطماطم في الفريزر سواء (كاملة/قطع/مهروسة ...) كذلك يمكن أن تجمد طازجة أو مطهية كعصير أو صلصة، توضع الطماطم في أكياس خاصة بالفريزر ويحكم إغلاق الأكياس وتترك لحين الاستخدام.
- يمكن حفظ الطماطم عن طريق التجفيف وفي هذه الحالة يفضل الطماطم الإيطالية (الطويلة الشكل) حيث أن كمية البذر والسائل بها أقل من الأنواع الأخرى، وذلك بالتخلص من البذر ورشها بالقليل من الملح لامتصاص أكبر كمية ممكنة من السائل، ثم وضعها بالفرن على درجة حرارة هادئة لمدة ساعتين أو أكثر، حتى تصبح شبه جافة.
- يمكن حفظ الطماطم عن طريق عمل صلصة أو معجون يُحفظ في برطمانات معقمة.
- يمكن عمل مربى الطماطم بإضافة السكر واتباع خطوات عمل المربى.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
طريقة حفظ الطماطم فى الفريزر
تعصر الطماطم ويراعي عدم اضافه الماء بكثره اثناء العصر ( يكفي اول مره تستخدمي قليل من الماء وبعد ذلك استخدمي عصير الطماطم في الخلاط مع العصر بدل الماء )
بعد عصر الطماطم كلها توضع في حله ( اناء ) مع اضافه ملعقه كبيره ملح لكل خمسه كيلو طماطم
توضع حله العصير المضاف اليه الملح علي النار ويترك حتي يغلي
مع مراعاه عدم اكثار كميه العصير في الاناء حتي لا يفور
تترك تغلي لمده 10 دقائق تقريبا مع التقليب من وقت لاخر
بعد ذلك تترك لكي تبرد قليلا ( بما يسمح بوضعها داخل الاكياس )
بعد ذلك احفظي الطماطم باكياس بما يناسب استعمالك مع الاخذ في الاعتبار ان الطماطم مكثفه نوعا ما
فلا تكثري من وضع العصير في الكيس انا استخدم حوالي 200 جرام فقط للاكله الواحده
بعد تعبئه الطماطم المعصوره كلها في الاكياس راعي انك تخرجي الهواء من الكيس عند ربطه (قدر المستطاع )
تترك لتبرد ثم تجمد في الفريزر
وعند الاستخدام
اخرجي الكيس من الفريزر ثم ضعيه قليلا تحت حنفيه الحوض
بتجدي ان طبقه بسيطه من الطماطم فكت من التجميد
اقطعي الكيس واستخدمي الطماطم في الاكل كما هي مجمده
في حاله الرغبه في استخدام الطماطم المجمده في الصواني مثل صينيه البطاطس او الكوسه
تترك لكي يتم التسيح بالكامل افضل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
أهلا بك ،
أشكرك على الإطلاع على الموضوع و أن رغبت في التعليق ،
فأرجو أن تضع إسمك ، ولو إسما مستعارا ; للرد عليه عند تعدد التعليقات
كما أرجو مراعاة أخلاق المسلم ; حتى لا نضطر لحذف التعليق
تقبل أجمل تحية
ملاحظة :
يمنع منعا باتا وضع أية : روابط - إعلانات -أرقام هواتف
وسيتم الحذف فورا ..